Kansainvälinen biotalouden GBiB liiketoimintaideakilpailu opiskelijoille käynnistyy

Turku Science Park on käynnistämässä tänä syksynä uuden opiskelijoille suunnatun kansainvälisen biotalouden GBiB (The Global Biobased Businessplan Competition) liiketoimintaideakilpailun, johon haetaan opiskelijatiimejä Suomen lisäksi Saksasta ja Iso-Britanniasta. GBiB -kilpailun tavoitteena on löytää uusia liiketoimintaideoita, jotka liittyvät biopohjaisten tuotteiden, kuten biomateriaalien tai biopolttoaineiden kehittämiseen. Tämän lisäksi tavoite on innostaa opiskelijoita ideoiden kaupallistamiseen biotalouden alalla. Kilpailu järjestetään yhteistyössä saksalaisen bioteknologian CLIB-verkoston ja Iso-Britannian bio- ja kiertotalousklusterin BioValen kanssa.

– Eurooppalaisen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää kehittää uutta liiketoimintaa biotaloudesta. Uudet liiketoimintaideat, jotka perustuvat luonnonvarojen kestävään käyttöön uusien tuotteiden ja palveluiden valmistuksessa, edistävät vähähiilistä yhteiskuntaa ja pitkällä aikavälillä tuovat ratkaisuja myös ilmastonmuutokseen. Suomella on erinomaiset edellytykset olla biotalouden edelläkävijä maailmassa runsaiden uusiutuvien luonnonvarojensa, korkeatasoisen osaamisensa ja teollisten vahvuuksiensa ansiosta. Olemme todella iloisia mahdollisuudesta valmistella G-BiB -kilpailua yhdessä Saksan ja Iso-Britannian kanssa, ja täten edistää uuden liiketoiminnan syntymistä biotaloudesta, kertoo Clean Turku- kärkialan johtaja Linda Fröberg-Niemi Turku Science Park Oy:stä.

Kilpailuun etsitään 2–6 opiskelijan tiimejä korkeakouluista. Opiskelijat voivat olla kandidaatti-, maisteri- tai väitöskirjavaiheen opiskelijoita sekä yliopistoista että ammattikorkeakouluista. Tämän lisäksi tiimiin voi myös kuulua yksi mentori opiskelijoiden korkeakoulusta. Kilpailun aikana opiskelijat oppivat kuinka kehitetään liiketoimintaideaa eteenpäin ja kuinka tehdään sijoittajille suunnattu pitch deck. Tiimit tulevat saamaan sparrauksen lisäksi päivän koulutuksen marraskuussa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta ja pitchauksen esittämisestä sijoittajille ja yleisölle. Kilpailun kansainvälinen finaali tullaan järjestämään helmikuussa 2021 ja voittajatiimille on luvassa rahapalkinto ja mahdollisuus kehittää liiketoimintaideaa eteenpäin!

Kilpailun aikataulu:

1.11.2020 Viimeinen päivä rekisteröityä kilpailuun
5.11.2020 Kilpailijoille suunnattu Masterclass Turussa
3.1.2021 Viimeinen päivä jättää liiketoimintaidea ja pitch deck kansalliselle raadille
13.1.2021 Kansallisen kilpailun voittaja julkistetaan
5.2.2021 Kansainvälinen finaali Saksassa

Kilpailun säännöt löydät GBiB-nettisivuilta täältä.

Osallistuvien tiimien tulee ilmoittautua mukaan kilpailuun 1.11.2020 mennessä täyttämällä englanniksi lyhyt rekisteröitymiskaavake, joka löytyy täältä. Täytetty kaavake tulee lähettää sähköpostitse Turku Science Parkiin, Reeta Huhtiselle (reeta.huhtinen@turkubusinessregion.com).

Kilpailun esite ladattavissa tästä.