Kansainvälinen yhteistyökumppani innovaatioiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen

Nordic Catalyst on liittynyt Smart Chemistry Parkin yhteistyöverkostoon. Yritys tarjoaa konsultointipalveluja organisaatioiden innovaatioprosessien optimointiin sekä uusien teknologioiden kehitykseen ja kaupallistamiseen kemianteollisuuden ja biotieteiden alalla.

Nordic Catalyst pitää toimipaikkaansa Wienissä, Itävallassa, ja sen perustaja on vuonna 2011 Åbo Akademilta väitellyt tekniikan tohtori Saara Inkinen. Inkinen on alun perin erikoistunut polymeeritekniikkaan ja tutkimusurallaan työskennellyt esimerkiksi biopolymeerien, teollisten liimojen ja pakkausmateriaalien kehityksen parissa. Sittemmin hän on toiminut monipuolisesti tutkimuksen kaupallistamistehtävissä Suomessa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa ja hän tuntee myös Turun seudun ja sen innovaatiotoimijat hyvin. Inkinen vieraili Smart Chemistry Parkissa elokuussa ja seuraava vierailu on sovittu joulukuun alkuun.

Saara Inkinen (kuvassa oikealla) on innostunut uudesta yhteistyöstä Smart Chemistry Parkin kanssa.

”Nordic Catalystin tavoitteena on helpottaa tieteellisten keksintöjen kaupallista ja yhteiskunnallista hyödyntämistä ja kehittää niihin liittyviä innovaatioprosesseja organisaatioissa. Teen yhteistyötä sekä yritysten että tutkimusorganisaatioiden kanssa ja hyödynnän toiminnassani laajaa kansainvälistä kontaktiverkostoani. Olen hyvin innoissani yhteistyöstä Smart Chemistry Parkin kanssa, sillä sen toimintamalli ja jäsenyritykset ovat ainutlaatuisia,” kertoo Inkinen.

Lisätietoja: Saara Inkinen, Nordic Catalyst e.U., saara.inkinen@nordiccatalyst.com

www.nordiccatalyst.com