Lähde mukaan asiantuntijoiden sparrattavaksi

Suomi ja Eurooppa odottavat bio- ja kiertotaloudesta uutta talouskasvua, jota myös hallitusohjelman Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanke edistää. Asukasta kohden laskettuna Suomessa on EU:n suurin biokapasiteetti ja huipputason osaamista biotalouden ratkaisujen ja tuotteiden kehittämiseksi. Kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen siirtymisen myötä raaka-aineet pysyvät talouden ja tuotannon kierrossa pidempään.

Tule mukaan maaseutuyritysten ARVO-hankkeeseen, jossa muodostamme alueella toimivista pienistä ja keskisuurista yrityksistä arvoketjuja vauhdittamaan yritysten kasvua ja lisäämään kilpailukykyä. Pyrimme löytämään yritysten prosesseista syntyville hyödyntämättömille sivuvirroille uusia käyttötarkoituksia sekä edistämään liiketoiminnan kasvua.

Kemian ja kiertotalouden erityisasiantuntija Anu Molin kiertää parhaillaan ympäri Varsinais-Suomea etsien potentiaalisia yrityksiä mukaan hankkeeseen.

Varsinais-Suomessa on paljon mielenkiintoisia pk-yrityksiä. Yritys voi lähteä toimialasta ja koosta riippumatta mukaan hankkeeseen, josta saattaa syntyä yllättäviäkin yhteistyömahdollisuuksia. Sivuvirroista ja logistiikasta voi löytyä säästöä sekä ympäristöä vähemmän kuormittavia ratkaisuja, kertoo Anu Molin.

Mikäli olet halukas lähtemään hankkeeseen mukaan, ota yhteyttä meihin ja tulemme käymään!

Lisätietoja: Anu Molin, erityisasiantuntija kemia- ja cleantech -alat, Anu.Molin@turkusciencepark.com, +358 40 550 8385.

Teksti ja kuva, Annika Myrsky