Olki biokiertoon – verkostoitumis- ja infotilaisuus

Maanantai 20.11.2023, 16:00-19:00, Smart Chemistry Park, Raisio

Ilmoittaudu tästä

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, ja yksi lupaava alue on oljen korkean jalostusasteen prosessointi. Olki, jota on perinteisesti käytetty lähinnä kuivikkeena ja kasvualustoissa, voi olla avain kestävämpään tulevaisuuteen muun muassa kosmetiikka- ja tekstiiliteollisuuden raaka-aineena. Korkeamman jalostusasteen tuotteet luovat uusia mahdollisuuksia myös maatalousyrittäjille. Oljen hyödyntäminen uuden teollisuudenalan raaka-aineena hyödyttää ympäristöä, taloutta ja yhteiskuntaa. Kuluttajilla on kasvava kiinnostus kestävään kulutukseen, ja markkinoilta peräänkuulutetaan kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita.

Olki biokiertoon

Olki biokiertoon tapahtuma järjestetään marraskuun lopulla Raisiossa, Smart Chemistry Parkin tiloissa. Kuulemme muun muassa maanviljelijän ja olkiurakoitsijan näkemyksiä, sekä CH-Bioforce Oy:n ajatuksia tulevaisuuden raaka-aineen korkean jalostusasteen hyödyntämisestä. Samalla pääsemme myös tutustumaan CH-Bioforcen pilottiin sekä Turku Distilleryn toimintaan tarkemmin. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta, jakaa tietoa ja luoda kontakteja niiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita oljen tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tiedämme, että oljen kerääminen voi olla haasteellista ja usein punnittavaksi jää taloudellinen hyöty versus riski. Olki biokiertoon tilaisuudessa kannustetaan tutustumaan oljen uusiin hyödyntämismahdollisuuksiin ja jakamaan tietoa parhaista käytännöistä oljen korjuussa ja jalostuksessa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja innostumaan oljesta tulevaisuuden raaka-aineena!

Lisätietoja tapahtumasta antaa Ida Forssell-Martikainen


Olki biokiertoon tapahtuma järjestetään yhteistyössä osana BioDemo (Business Turku-ÅA-Turun AMK), Kohti Tulevaa (MTK Varsinais-Suomi) ja Muutosvoimaa tulevaan (MTK Satakunta) hankkeita. BioDemo hankkeessa demonstroidaan uuden teollisuudenalan arvoketjuja. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa bio- ja kiertotalouden mukaisen teollisen mittakaavan yritystoiminnan kehittymistä Turun seudulla. MTK Varsinais-Suomen Kohti tulevaa -hankkeen päätavoite on tukea ja valmentaa maatalousyrittäjiä varautumaan ja reagoimaan toimintaympäristön muutoksiin. MTK Satakunnan Muutosvoimaa tulevaan -hankkeen tavoitteena on tukea ja valmentaa maatalousyrittäjiä ja heidän sidosryhmiään muuttuvassa toimintaympäristössä, kehittää ja tukea maatalousyrittäjien kykyä sopeutua muutoksiin ja edistää ennakointikykyä, sekä tukea maatalousyrittäjien ja maatalouden näkyvyyttä.