ReBio Technologies mukaan Smart Chemistry Parkiin

Pitkävaikutteisia injektioita kroonisiin sairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen kehittävä ReBio Technologies aloitti toiminnan Smart Chemistry Parkissa toukokuun alussa. Yritys vuokrasi ison laboratoriotilan tuotekehitykselleen.

Smart Chemistry Parkissa käy kuhina, kun talon uusin tulokas ReBio Technologies on muuttanut tyhjillään olleeseen laboratoriotilaan. Pienten yritysten yhteisö houkutteli startup-yrityksen Raisioon. Toimitusjohtaja Harri Jukarainen on mukana myös toisessa Smart Chemistry Park-yrityksessä, prekliinisen lääkekehityksen markkinoille tuotteita valmistavassa PreclinAppsissa.

”Startup-vaiheen yrityksen haastavin tehtävä on keskittyä liiketoiminnan kannalta olennaisimpaan tekemiseen eikä rönsyillä. Smart Chemistry Parkissa houkuttelivat hyvät toimitilat ja täällä toimiva yrittäjien yhteisö. Hyödyllistä synergiaa ja asiantuntemusta saattaa löytyä seinän takaa”, sanoo Jukarainen.

ReBion toimitusjohtaja Harri Jukarainen on tyytyväinen uusiin laboratoriotiloihin Smart Chemistry Parkissa.

2,5 vuotta sitten perustetun yrityksen tuotekehityskehitystyö on tuottanut tulosta, kun ensimmäinen patenttihakemus tyypin 2 diabeteksen hoitoon jätettiin viime vuonna. Yrityksen emoyhtiö sijaitsee Hong Kongissa ja Britanniassa toimii tehdas, joka tuottaa biohajoavia polymeerejä formulaatioon ja medical device-tuotteiden raaka-aineeksi.

”Formuloimme polymeerien avulla lääketuotteen, joka injektoituna kiinteytyy ja muuttuu pehmeäksi depotiksi vapauttaen lääkettä tasaisesti elimistöön. Pitkäaikaisvaikutteista hoitoa vaativat krooniset sairaudet lisääntyvät maailmassa koko ajan. CNS-taudit (Central Nervous System) kuten mielialahäiriöt, skitsofrenia, epilepsia tai esimerkiksi syövän paikallishoito tai lihavuuden hoito tarjoavat lisää mahdollisuuksia kehittämällemme lääkeaineen formulaatiolle”, kertoo Jukarainen.

ReBion farmaseuttinen tuotekehitys ja myöhemmin myös tuotanto tulee sijaitsemaan Suomessa. Jukaraisen lisäksi Suomessa yrityksenpalveluksessa työskentelee kaksi tutkijaa ja Britanniassa noin 15 henkilöä. Lisäkäsille on tarvetta pian, kun uusasiakashankinnassa ja myyntityössä päästää kunnolla vauhtiin.

Lisätietoja:

Harri Jukarainen, ReBio Technologies, harri.jukarainen@rebio.co.uk, +358 50 363 9496