Uutta raaka-ainetta kierrätysstyroxista

PS-Processing perustettiin vuonna 2011, kun jätehuoltoyritys ja styroxia käsittelevä Sulotek tunnistivat styroxin uudelleenkäytön mahdollisuudet. Kierrätysstyroxista uusioraaka-ainetta valmistava laitilalainen yritys laajentaa toimintaansa nyt myös Smart Chemistry Parkiin. Liiketoiminnalle nähdään kasvupotentiaalia uusista kuitupohjaisista pakkausinnovaatioista huolimatta.

PS-Processingin ydinliiketoimintaa ovat styroxin keräys- ja käsittelypalvelut. Raaka-aineen lähteenä on pääasiassa styroxista valmistetut kalalaatikot, jotka yritys kerää ja käsittelee uudelleenkäytettäväksi materiaaliksi.

PS-Processingin toimitusjohtaja Jarno Helistölä ja Jeri Sorri kävivät katsomassa uutta hallitilaa Raisiosta.

”Vaihtoehto styroxin kierrätykselle on sen hävittäminen polttokelpoisen jätteen mukana, sillä kevyenä materiaalina sen jätemaksut ovat edulliset. Styrox vie varastossa kuitenkin paljon tilaa. Ympäristötietoinen ja vihreisiin arvoihin nojaava yritys miettii C02-päästöjen syntymistä ja vie styroxin ennemmin kierrätykseen”, kertoo Jarno Helistölä avaten yrityksen liiketoimintaideaa.

Uusi hallitila löytyi Smart Chemistry Parkista

Yrityksen kehittämä mobiili keräys- ja käsittelypalvelu on kustannustehokas, sillä sen avulla styrox saadaan pakattua puolet pienempään tilaan. Viime vuoden aikana yritys käsitteli yhteensä noin 300 tonnia styroxia, jota myydään tällä hetkellä pääasiassa eurooppalaisille muovialan yrityksille.

Raision hallitila tulee toimimaan styroxin keräyspisteenä Turun seudulla toimiville raaka-aineen toimittajille. Kasvumahdollisuuksia yritys näkee niin raaka-aine kuin prosessikehityspuolellakin.

”Styroxia voitaisiin jatkojalostaa pidemmälle granuloimalla muovirakeiksi. Styroxia käytetään paljon myös elektroniikka- ja rakennusteollisuudessa, mistä olisi mahdollisuus kasvattaa raaka-ainevolyymia. Ehkä tulevaisuudessa myös kuluttajien keräyspisteiltä löytyy paikka styroxille”, pohtivat Helistölä ja Jeri Sorri.

http://www.ps-processing.fi/

Teksti ja kuva, Annika Myrsky